Rotlaus med ny ballade

Rotlaus med ny ballade

Fredag 18. november slipper Rotlaus sin nye singel "Berre finne ord". 

"Berre finne ord" er en vakker ballade som ligger i et behagelig lydbilde. Med den sjarmerende ørstadialekten og en sårbar vokal evner vokalist Bjørn-Marius å reflektere åpenhjertig over enkle temaer i livet, som vi gjerne glemmer i forbifarten.

Rotlaus har markert seg som Norges største liveband og har godt over 200 millioner streams. De har hatt en travel sommerturnee med over 50 fullbookede konserter og var en soleklar favoritt under årets Jugendfest i Ålesund. Bandet har allerede høy etterspørsel for 2023.

Carina Dahl med ny singel!

Carina Dahl med ny singel!

Etter stormsuksessen med coverlåta "Om du dro i fra mæ", følger Carina Dahl opp med sin nye ballade "Te æ ser dæ igjen" 11. november. 

I fjor på denne tiden sto en tydelig berørt Carina Dahl på Stjernekamp og framførte ”Om du dro ifra mæ”,  hennes versjon a Lars Winnerbäck`s ”Om du lämna mig nu”. Både låten og framføringen fikk enorm oppmerksomhet, og Trygve Skaug meldte tydelig om at Carina vant Stjernekamp med denne opptreden. Et år senere er Carinas versjon for lengst streamet til gull, og trøndejenta er aktuell med sin nye singel ”Te æ ser dæ igjen”, en låt som føles som en oppfølger til det hun slapp for et år siden. Låten slippes fredag 11. november. 

Låten er ment å være en hyllest til en nær venninne som gikk bort, hvor årsaken skal være psykisk helse. Med låten ønsker Carina å sette søkelys på psykisk helse, som hun selv mener er et tema man aldri kan snakke for mye om. "Te æ ser dæ igjen" handler om å miste noen man er glad i. "De fleste av oss har opplevd å miste noen og hvor vondt det gjør! Og når noen man er glad i velger selv at de ikke vil leve, så gjør det ekstremt vondt", sier Carina. 

GardsBruk med ny singel!

GardsBruk med ny singel!

Torsdag 10. november slipper GardsBruk sin nye singel "Sju steina"

GardsBruk:
«Sju steina» er ein låt om Ole, der evnene ikkje står heilt i stil med ambisjonsnivået. Han vil så gjerne, men får det ikkje heilt til. Det han prøver på blir ofte litt halvgjort, eller ender opp med å ikkje fungere i det heile tatt. Det vert ståande i sju steinar, som me pleier å seie her vest.  Ole er like dårleg på kjærleiken som på andre ting, og vert på eit tidspunkt singel. Han prøver å endre seg, og har eit håp om at ho kjem attende, men det vert kanskje med håpet?  Sju steina – heilt åleina!

Spelloppmaker slipper ballade

Spelloppmaker slipper ballade

Fredag 11. november er det duket for nytt singelslipp for Solørgutta! Låta "sjå land" er neste singel ut i rekken

Spelloppmaker: 
"Hverdagskabal, hverdagsmestring og et ønske om å rekke alt påvirker oss alle på et tidspunkt i livet. I liten eller stor grad. Det kan rett og slett føles ut som det er litt for mye tåke til at man klarer å se horisonten. Noen ganger trenger man å bli mint på at det vil bli lettere og at man kan kjempe seg gjennom tåka og finne sin egen horisont. Låta «Sjå land» er skrevet med bakgrunn i dette"

Spelloppmaker er et country-pop band som fenger alt fra de litt mer rutinerte konsertgåere, til ungdommen som vil ha en god fest. Spelloppmaker har sitt eget særpreg i bruken av solungdialekta, som har sitt opphav fra Solør i Hedmark. Solør er kjent som Norges svar på sørstaten Tennessee, noe som gir låtene en ekstra dimensjon av at dette er skrevet av bønder og bygdefolk.

Klar med ny singel; "Beyond"

Klar med ny singel; "Beyond"

"If you ever wondered what looking back at past love sounds like,
you’re listening to it.


Fredag 11. november følger Klar opp med fjerde singel ut i rekken av hennes kommende debut-EP. Neste låt ut i rekken er "Beyond".

Klar om singelen:
"If you ever wondered what looking back at past love sounds like in indie pop/ alternative music, you’re listening to it. Beyond portraits the liberation that one experiences once they reach acceptance after a heartache; pain is past tense and opportunities open up. Its words reflect hope after the storm has passed. It does not deny nor rejects the history of feelings that occur in one’s life but rather honors it in a beautiful soundscape form. With her usual lightweight composing lines, klar offers a realm of dreamy instruments that melt together to remind us of her biggest indie inspirations." 

BEIST med ny singel!

BEIST med ny singel!

BEIST slipper ny låt 28. oktober! 

Fredag 28. oktober slipper BEIST sin nye singel "Snekkerbua". Snekkerbua er bygdas “mancave”, og låta handler om hvor viktig det er for mannen i huset å ha et sted å trekke seg tilbake for å dyrke egne interesser. Her kan han bruke tiden på viktige ting som snekring, mekking, unnasluntring eller øldrikking, uten at noen vet helt hva han holder på med.
 
Låta er produsert av Simen Løberg, mikset av Christer George og mastret av Björn Engelmann. I årenes løp har BEIST etablert sitt eget sound som de selv har valgt å kalle for bygdepop. I likhet med flere av BEIST sine tidligere utgivelser, finner man i produksjonen elementer som banjo og trekkspill pakket inn et moderne sound.

Med over 18 millioner streams fortsetter BEIST å levere bygdepop som virkelig slår an. Samtidig som bandet vokser på streamingfronten, sørger de elleville liveshowene for at BEIST fyller stadig større arenaer.

Klar med ny singel; Are you gonna know now

Klar med ny singel; Are you gonna know now

Fredag 28. oktober følger Klar opp med tredje singel ut i rekken av hennes kommende debut-EP, "Are you gonna know now". 

"Are you gonna know now" er ikke bare en drømmende atmosfære av indiegitarer, men også et utløp av internaliserte følelser skildret gjennom dypt høylytte tekster. Produksjonen er svevende og bærer preg av spennende trommer og atmosfæriske gitarriff, som gradvis kommer inn for å gjenspeile de endeløse nettene tilbrakt med overtenking.

Klar om singelen:
 "There is nothing easier than shutting down feelings and emotions. Some conceal them until they can no longer sleep, becoming slaves of a night which comes in as a relief. Far from looks and forced conversations, 'Are you gonna know now' reflects the isolation we gradually experience from the internalization of feelings and emotions which, for me, has been inevitable since her childhood".

Crashville slipper nytt album!

Crashville slipper nytt album!

"Mulig at runde etter runde i slitne gamle Volvo 240’ar har satt sitt preg på albumet"

  Fredag 07. oktober slipper Crashville sitt nye album "Bygdefest"! Albumet tar deg med på en reise av 10 autentiske spor, hvor fokuslåt for albumet er «Bygdedans». Lydbilde bærer tydelig preg av country, byderock og folketoner. Låtene har kommet til under traktorkjøring, vedhogst og hjortejakt. Med en fengende melodier og sjarmerende Sundmøredialekt leverer Crashville bygdemusikk rett fra hjerte av Sunnmøre. 

Crashville - "Mulig at runde etter runde i slitne gamle Volvo 240’ar også har satt sitt preg på albumet"

 Med sine fengende bygdefestlåter om livet på bygda, har Crashville opplevd en tiltagende suksess, og har bl.a. fått både gull- og platina for albumet Fyrste Reis. Med sine millioner av streams, skal vi ikke se bort i fra at dette albumet er den neste i rekken!  
 

Spelloppmaker med ny singel!

Spelloppmaker med ny singel!

Spelloppmaker med etterlengtet singel "Kvist og rot"

Fredag 14. oktober slipper Solør bandet Spelloppmaker sin nye singel "Kvist og rot". Dette er en kvalitetssterk låt vi har stor tro på. Lydbildet og sounden bærer tydelig preg av country-pop/band produksjon. I tillegg byr produksjonen på noen spenstige elgitarriff som gir låten en rocka piff. Låten skildrer en av livets største utfordringer, nemlig kjærlighet.

Spelloppmaker: 
«Låta «Kvist og rot» skildrer en av livets største valg. Det å velge et annet menneske og se fremover sammen. Når man har turt å ta det valget, så forsvinner all tvil. Noen ganger så vet man at det er riktig, man kjenner det igjen på et blikk, et pust eller en følelse. Det er det «Kvist og rot» prøver å formidle».

Spelloppmaker er et country-pop band som fenger alt fra de litt mer rutinerte konsertgåere, til ungdommen som vil ha en god fest. Spelloppmaker har sitt eget særpreg i bruken av solungdialekta, som har sitt opphav fra Solør i Hedmark. Solør er kjent som Norges svar på sørstaten Tennessee, noe som gir låtene en ekstra dimensjon av at dette er skrevet av bønder og bygdefolk.
 

Spleis slipper nytt album!

Bandet "Spleis" fra Nordens Paris er klare for nytt album! 

Fredag 14. oktober er Spleis klare for sitt nye album "Glede og sang"! Albumet inneholder 11 sport hvor fokuslåt for albumet er "Du er deinn". Lydbilde og sound bærer preg av den særegne folkelige og nordnorske tonen. Inspirasjonen til låtene er hentet fra de små gledene i hverdagen som kjærlighet og natur. 

Spleis: 
«Albumet er blitt til for å minne oss alle om hvor fint livet kan være når det er som best, og man er sammen med den man elsker, på godt og vondt. Alle sangene unntatt én er av eget fabrikat. På én er det tilsatt steelguitar som krydder, på to andre strykekvartett fra Tromsø Symfoniorkester. Alle sniker seg inn i hjertet og har helt klart til formål å vise oss gleden i en vanlig og kjedelig hverdag. Så tar man en vals eller en tang»

Tromsøbandet hadde sin oppstart ved utgangen av 2018, og har siden da markert seg i Nord-Norge med sine vise - og dansebandlåter. Før corona brøt ut i 2020 rakk bandet å ha flere spillejobber i Nord, samt blitt gitt hederlig omtale i «Norsk på Norsk» i NRK P1 og NRK Troms. 

Chris og Colada med ny banger!

Chris og Colada med ny banger!

Etter å ha levert to bangerz til folket i år er gutta nå klare for tredje singel ut i rekken. Fredag 30. september slipper Chris og Colada "Margreta"!

Den ferske duoen bestående av Christoffer Røsegg og Daniel Johannessen leverer "Margreta" i klassisk epa-dunk stil. Låta tar deg rett tilbake til da Basshunter regjerte i starten av 2000-tallet med Boten Anna, DotA osv. 

"Margreta er en låt som handler om å være nyforelsket. Når du møter henne: jenta med rosa genser med navnet sitt på, vil du ikke annet enn å være med akkurat henne. Når hun går, kjenner du fortsatt lukten av henne i bilen, og det eneste du tenker på er henne"
 - Daniel Colada

Cir.Cuz med ny release 12. august - "Sommerkveld"

Cir.Cuz med ny release 12. august - "Sommerkveld"

Cir.Cuz kickstartet sommeren med releasen "Denne sommeren", som ble en favoritt blant folket ´denne sommeren´ - Nå er Cir.Cuz klare for ny release!

Fredag 12. august slipper Cir.Cuz sin nye release "Sommerkveld". Låta går i det mer behagelige lydbilde og gir et utrykk av gode vibber. Som låta beskriver egner denne seg godt til de sene sommerkveldene og markerer at sommeren går mot slutten. 

Cir.Cuz har fra deres oppstart i 2011 markert seg som en av Norges største popgrupper med hitlåtene "Supernova", "Radio",  "Denne sommeren" og "Wellerman". Til sammen har alle låtene fra Spotify generert over 200 millioner streams. 

BEIST med ny singel!

BEIST med ny singel!

BEIST har tatt bygde-Norge med storm de siste årene, med over 16 millioner streams og konserter over hele landet. Fredag 08. juli er BEIST ute med sin nye singel "Støck med mæ"! 

BEIST i kjent stil leverer nok en energirik partylåt, selvfølgelig på trøndersk! "Støck med mæ" byr på en moderne produksjon, samt en humoristisk tekst med et allsangvennlig refreng.

"Vi tar et humoristisk oppgjør med jaget etter det perfekte livet vi ser på instagram, og hyller den joviale livsnyteren med ei feststemt gladlåt." 

 

Klar for full pop-punk EP!

Klar for full pop-punk EP!

Et friskt pust et norskspråklig musikkmarked absolutt ikke er bortskjemt med!

24. juni slipper JONE sin EP i sin helhet! EP´n inneholder 5 spor som tar deg igjennom en pop-punk reise. 

Fokuslåta i EP´n er "FÆL FYR". Her har du en låt med et høyt energinivå, og er inspirert av pop/punk musikken som dominerte på 90 - 2000-tallet. Lydbildet og sounden er inspirert av legendariske ringrever som Green Day, Blink-182 og i nyere tid Machine Gun Kelly. 
 

Livet på bøgda!

Livet på bøgda!

Jone x Daskeladden kliner til igjen og sjenker bygdehæren en låt alle bygdefester verdig.

«Livet på bøgda» er en fengende og allsangvennlig låt, produsert av JONE selv og Daskeladden. Begge er vokst opp i og rundt bygdemiljøet, så dette var en låt som føltes naturlig for dem å skrive. Låten, som for øvrig bærer samme navn som den største, norske festlista på Spotify, handler om en stereotypisk karakter fra bygda. Teksten er gjort med glimt i øyet, og over den vellydende produksjonen finner vi JONEs klokkeklare og moderne popvokal.