Fryd & Gammen

Fryd & Gammen

Dansebandet Fryd & Gammen kan føre sine aner helt tilbake til 1970, selv om det idag er bare ett medlem igjen fra den gangen. Det er bandets ubestridte leder, keyboards-fantomet Jan Erik Aaserud, som har vært kapellmester helt fra starten. De har flere plateutgivelser på samvittigheten, det forrige albumet kom i 2004 og het «Musikk er livet». Fryd & Gammen er et kombinert Akershus/Oppland-band, og består idag av: ? Jan Erik Aaserud: Keyboards ? Tommy Tungvåg: Vokal ? Svein Morten

Vokalist Tommy Tungvåg  er med på sitt andre Fryd & Gammen-album. Tommy, som ikke engang var født da Fryd & Gammen feiret sitt femårs jubileum, har en av de mest spennende stemmene som er tilført dansebandsjangeren de siste årene.

 

Fryd & Gammen følger suksessoppskriften fra sitt forrige album på «Damenes», og det er ingen overdrivelse å påstå at de aldri har vært bedre!

«Damenes» er produsert av svenske Martin Klaman, en ringrev i svensk danseband-miljø som har hjulpet artister som Martinez, Wahlströms, Johnny Sandins, Jenny Saléns, Sound Express, Gamblers og Janne Önnerud, våre egne Trond Erics og mange flere.

 

Tittelen på albumet fatter man først bakgrunnen for når man tar for seg låttitlene: «Stopp og se, Emma», «Mona Lisa», «Rosemary», «Kjære Helene», «Madeleine», «Marie», «Marina» og bonuslåten «Angeline»! Flere tilsvarende titler, samtlige låter omhandler en eller annen navngitt kvinne - altså en direkte hyllest til flere av damene rundt oss!

 

De fleste melodiene er laget av de beste svenske komponistene innen sjangeren. De norske tekstene er i hovedsak forfattet av vokalist Tommy Tungvåg og gitarist Marius Molstad.

Utgivelser

Damenes
DamenesUtgitt: 02.10.2007 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Musikk Er Livet
Musikk Er LivetUtgitt: 30.09.2004 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Bryllup På Slottet
Bryllup På SlottetUtgitt: 29.08.2001 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music