Elisabeth Andreasen

Elisabeth Andreasen

Hun ble født i Göteborg som norsk statsborger til norske foreldre. Hun vokste opp på Källö-Knippla i Göteborgs nordlige skjærgård, men tilbragte senere mye tid i Sykkylven, hvor familien hennes kommer fra. Den 2. juli 1994 giftet hun seg med Tor Andreassen og byttet da etternavnet Andreasson mot etternavnet Andreassen. Paret har to døtre: Anna, født i 1995, og Nora, født i 1997. Den 2. juli 1994 giftet hun seg med Tor Andreassen og byttet da etternavnet Andreasson mot etternavnet Andreasse

I 1978 kom hun på andre plass i Göteborgs-Tidningens talentkonkurranse Sjöstjärnan og spilte country sammen med Kalle Bäckström og Bengt Adielson i KEB Band på ulike puber rundt omkring i Göteborg. I begynnelsen av 1980 ble hun oppdaget av Lasse Holm ved en countrygalla i Medborgarhuset i Stockholm. Dagen etter fikk hun spille inn en demo og ble tre uker senere medlem av bandet «Chips» og dro rett på turné til Vest-Tyskland.

I 1981 konkurrerte Chips (med «Bettan») i Melodifestivalen 1981 og det ble den første gangen av mange.

I 1981-1983 medvirket hun også i musikalen Spøk sammen med Björn Skifs och Martin Ljung på Maximteater'n i Stockholm og turnerte rundt i Sverige med Chips. Hun arbeidet da også med countrysangeren Mats Rådberg. I Melodifestivalen 1984 gikk det dessverre ikke særlig bra da stemmen ikke holdt, men hun fikk sin revansje året etter da hun og Hanne Krogh (i gruppen Bobbysocks) vant den internasjonale finalen. Etter seieren kunne de turnere i både Sverige og Finland og spilte i 1986-1987 inn en plate i Los Angeles. Bobbysocks ble oppløst i 1988, og begge medlemmene fortsatte sine karrierer som soloartister.

Sammenlagt har hun vunnet den svenske Melodifestivalen og den norske Melodi Grand Prix fire ganger.

Med Kikki Danielsson medvirket hun også i countryturnéen Country Cross Country (CCC). I 1988 spilte hun også inn en countryplate i Nashville, Tennessee.

I 1990 flyttet hun til Oslo, og i 1992 var hun programleder for den norske Melodi Grand Prix-finalen. 1994 sang hun i Melodi Grand Prix med Jan Werner Danielsen og de to sang også sammen, blant annet ved kirkekonserter og ved en anledning i Carnegie Hall i New York. I 1996 vant hun igjen den norske finalen med sangen "I evighet". I evighet handler om kjærlighetnorsk, svensk ("I evighet") og engelsk ("Eternity"), og om sporttysk ("Wir sind dabei").

Siden slutten av 1990-tallet har hun blant annet deltatt i en konsert-versjon av Phantom of the Opera, Sofies verden og sunget revy med komiker-gruppen Dizzie Tunes. Platene hennes har blitt blant Norges mest solgte.

Hun opptrådte med Lotta Engberg og Kikki Danielsson i en svensk TV-galla i november 2000 og det gav idéen til at de tre skulle opptre sammen. Trioen Kikki, Bettan & Lotta medvirket i Melodifestivalen 2002 og i Melodi Grand Prix 2003. Trioen hadde i 2002-2003 ett bejublet "krogshow" med tittelen Kikki, Bettan & Lotta – Tre stjerner på samme sceneRondo, Göteborg og Cirkus i Stockholm.

I 2004 turnerte hun rundt omkring Sverige med Lasse Holms i en schlagerturné som lyder navnet Diggiloo.