Det Betales

Det Betales

Det finnes utallige Beatles-tribute band. Et av de mest kjente kommer faktisk fra Drammen i lille Norge og kan snart sette rekord innen sin genre. 30 solide år har gitt bandet et udiskutabelt rykte og en unik posisjon i et for mange hellig musikkmekka. Dersom Det Betales ikke allerede kan kalles en legende er de ihvertfall udødeligjort av Beatles’ egen manager Allan Williams som begeistret uttalte: "Det Betales is the best Beatles tribute band in the world!"

Tor Henning Olsen

Tor Henning Olsen er født i 1955 på Notodden i Telemark, og ble fire år gammel røsket opp med rota og forflyttet sammen med resten av familien til Drammen. Tor regnes derfor nå som "ekte" Drammenser. Interessen for Beatles meldte seg allerede i 1963. Samme år sto han for første gang på scenen og sang alene for et begeistret publikum. Tolv år gammel fikk Tor sin første gitar og begynte på gitarkurs. Sitt første band "Target" startet han sammen med sin kamerat Per Åge Nilsen i 1971, og det ble mange andre band etterhvert. Da han møtte kamerat Odd Kleven i 1974 ble det Beatles for alle pengene, og i Odd fant han den perfekte partneren. Tor har alltid vært en ledertype, trodd på seg selv og sine egne ideer. Han har tatt sjanser og risikoer, bommet og tapt, men aldri gitt opp. Etter 25 med Det Betales, kan man vel nå si at Tor endelig har lykkes. Bandet er etterspurt og har fått en høy status ikke bare i Norge men også internasjonalt.
Tor er gift med Nina og sammen har de to barn; Joachim og Dennis. Fra tidligere har Tor også to andre gutter nemlig Christian og Andreas. Familien bor i dag i Mjøndalen utenfor Drammen.

Dag Svartskuren

Dag Svartskuren kommer egentlig fra Kongsberg, men har nå bosatt seg i Skotselv utenfor Hokksund. Dag er elektriker av yrke, men trives aller best i bredbent bananstilling med gitar på scenen. Dag har vært med i bandet siden høsten 1999 og har gjort sitt til at Det Betales idag har et røffere uttrykk enn tidligere.Han er uten tvil en av landets dyktigste gitarister, og selv Øystein Sunde lot seg imponere over ferdighetene hans. Utenfor scenen er Dag mest opptatt av Amerikanske biler og motorsykler.

Bernt Michael Johansen

Bandets blieste mann er Bernt. Trenger du en til å få deg i godt humør er dette mannen å henvende seg til. Bernt er en vår faste bassist og har vært med oss siden 2004. Han kommer fra Mandal, men bor i dag på Ormåsen i Vestfossen og har sitt daglige virke som lærer på Høyskolen i Oslo. Bernt er også utrolig kreativ og kommer stadig opp med nye ideer. Nå for tiden lager han manus til noe som kan bli en TV serie med tittelen "Det julekalender".
Bernt kan alt om lyd og lydteknikk og det kommer ofte godt med om vi skulle havne i hendene på en ukjent og hjelpeløs lydtekniker.

Øyvind Kristoffersen

Øyvind kom inn i Det Betales i 1999 bare 18 år gammel. Som sønn av den kjente trekkspilleren Freddy Kristoffersen, hadde han tidlig gjort erfaring med sceneopptreden og et liv på scenen. Derav også fått tilnavnet Belgen eller lillebelgen som han først ble kalt.Øyvind er en multi-musiker som i tillegg til å spille trommer, også synger og spiller gitar. Han er kreativ og allsidig, og det er gjerne han som kommer opp med forslag på musikalske ideer, og ikke minst hvordan stemmene våre skal arrangeres.
Øyvind er mye brukt som musiker ved begravelser, og det er slett ikke uten grunn. Hans vakre og krystallklare stemme kan få noen og enhver til å felle en tåre.

Rolf Øyvind Hæg

Rolf Øyvind er vår faste trommis. Han har en allsidig bakgrunn og liker de fleste sjangere av musikk.Han er vokst opp i et Beatles miljø og er spesielt stor fan av Paul McCartney. Han har vært medlem av Det Betales siden 1999

Utgivelser

Jacqueline
JacquelineUtgitt: 10.03.2009 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Det Var Våre Tider (Singel)
Det Var Våre Tider (Singel)Utgitt: 09.12.2008 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Hybel'n Min Er Fin
Hybel'n Min Er FinUtgitt: 14.05.2008 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music