Slipper singel «Hallo Verden» ute nå!

Dakota

DAKOTA ble startet i 2008, og er dermed et forholdsvis nytt band fra Rørostraktene. Så og si samtlige medlemmer har imidlertid spilt sammen i en eller annen sammenheng de siste 10 årene. DAKOTA består av: Steffen Leinsvang (vokal), Arve Hitterdal (bass, kor), Lars Magnus Fætten (el- gitar, kor), Lars Ingmar Nyhus (akustisk gitar), Tommy Holden (tangenter) og Jo Inge Engesvold (trommer, perkusjon)

Kjærlighet til livet som var ("Bæssfar ", " Anna tid"), til livet som er ("En drøm om de") og drømmen om.

 

Amerika, som selvbiografiske "Et ekte countryband " og ("Amerika"). Det er kort fortalt hva " PÅ RETT SPOR " inneholder tekstmessig. At Amerika er en drøm, er vel også en selvfølge - bandnavnet.

 

DAKOTA tatt i betraktning! Tekstene kan være alvorlige, men også med en morsom vri. "

Kriminell mann " er et spesielt godt eksempel på det siste!

Da faller det jo ganske så naturlig at musikken er i folk/rock/country sjangeren. "

På rett spor " er også  flott balansert, fra neddempede ballader til swingende rockere. Og selvsagt synges det på god, gammel ålbyggdialekt!

De første månedene var DAKOTAs hverdag øving og atter øving. Punktum. Og det skulle vise seg å være fruktbart: Første offisielle opptreden var i Røroshallen høsten 2008, som oppvarmingsband for selveste Åge Aleksandersen og Sambandet!!

 

Et tidlig opptak av " Bæssfar" ble Dakotas digitale gjennombrudd - etter at noen kamerater hadde fått en lytt. En eller annen stakk av med en kopi, og brått var "Bæssfar" å høre fra en rekke mobiltelefoner i fjellregionen Ålen/Røros/Tydal. En skikkelig telefonhit!

Etter solid start også som liveband, med over 20 jobber og flere publikumsrekorder i løpet av 2010, bestemte Dakota seg for å gå i studio. Ikke hvilket som helst studio ble valgt:

Larsville Studio i Stugudal hos selveste Lars Lien, som har produsert og mikset albumet, i tillegg til å være gjesteartist både på orgel og sang.

(Lars har produsert og/eller spilt for artister som Motorpsycho, Postgirobygget,

 

Bettan, Lynni Treekrem, Marthe Valle

... For å nevne noen få.