Jenta og kvalen

Ausekarane

Ausekarane er et norsk orkester og revygruppe som debuterte i 2007 med revyen Haraball i Naustet. Medlemmene kommer fra Bergensområdet

Revyen ble også gitt ut på DVD. Gruppen har siden reist på turne på vestlandskysten med ferja «Showboat»[1] og gitt ut platene Fela liv i Marsteinparken og Spelar for livet.

No e da honen ause meg 10 år sia karane samla seg på øvingslokalet og begynte å putla med kystmusikken. Bjørn Jensen, Tor Endresen, Jan Arne Knutsen, Svein-Tore Hindenes, Espen Vågstøl og Tore Mæhle har siden starten laga 12 forestillinger på ferjo og på teateret i Bergen. 5 album og 2 DVD her dei snikra i hop og klarte pikatre å erobre førstplassen på VG-lista i vekesvis med albumet «Farande Fant». I 2016 feirer karane jubileet med sjåvvet «Og knall på ferjo» i sommar og forestillinge Fisk og røvere i Auseland på Ricks Teater i Bergen til hausten. Denne samleplato «ein HAU me HITTS» med fire nye songar e me utruleg stolte av.

Låtane «Ausedansen», «Fin i bikini», «Hordaland», «Farande fant» og «Steinestø» med fleire e blitt allemannseie hos både gammal og ung langs kysten. Herrene Jensen og Endresen har jo flust med andre artistprosjekt men merkar at Ausekostymet vert meir og meir brukt. So lengje da bobla i auseblodet og nye songa stig opp i brøstet so lyt me berre ausa på seie karane.

Espen Vågstøl Trommer

Tore mæhle Bass/kor

Svein-Tore Hindenes Trekkspill/Keyboards/kor

Jan Arne Knutsen Gitar/Mandolin/Banjo

Bjørn Jensen Sang/Gjøgling/Gitar

Tor Endresen Sang/Gjøgling/Gitar

Utgivelser

Jenta og kvalen
Jenta og kvalenUtgitt: 19.10.2018
Radio Sotra
Radio SotraUtgitt: 15.06.2018 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Farande fant
Farande fantUtgitt: 30.11.2012 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Spelar for livet
Spelar for livetUtgitt: 30.11.2010 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Me veit kor du bor
Me veit kor du borUtgitt: 30.11.-0001 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music
Ein HAU med HITTS
Ein HAU med HITTSUtgitt: 30.11.-0001 Lytt i Spotify Lytt i Apple Music